Gyakornokok foglalkoztatása a Várkertfürdőben

Kedvezményezett: Pápai Termálvízhasznosító Zrt.

Projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2017-02138

Támogató: Nemzetgazdasági Minisztérium

Támogatás összege: 12 637 288 Ft

Projekt megvalósításának kezdete: 2018. 01. 01.

Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2018. 10. 01.

Projekt tartalma:

A Pápai Termálvízhasznosító Zrt. sikeresen pályázott a Nemzetgazdasági Minisztérium által, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében kiírt Gyakornoki program pályakezdők támogatására című pályázati konstrukciójára, melyen 12 millió forintot nyert el a projekt végrehajtására. Ennek keretében 2 fő büfés/pultos/felszolgáló gyakornok és 2 fő  kertész gyakornok gyakorlati képzését vállalta fel.

A Várkertfürdő több vendéglátó egységgel üzemel, ezek egy része egész éven át működik, míg mások szezonálisan, a nyári időszakban üzemelnek. A vendéglátási feladatok elvégzésében a strandszezon idején 25 fő dolgozik. A gyakornokok e területen elsajátítják a mindennapos szakmai feladatok végrehajtását, emellett pedig tapasztalatot szereznek a vendégkiszolgálás, a vendégekkel való bánásmód írott és íratlan szabályairól, továbbá lehetőségük nyílik emberi kapcsolatok építésére. Fő feladatuk a vendégek szakszerű és színvonalas kiszolgálása, a gyorsan készülő ételek előkészítése és elkészítése.

A Várkertfürdő 4 hektáros parkja számos kertészeti feladat elvégzését igényli nap mint nap. A terület nagyobb része ligetes-fás, de sok a szabadon álló füvesített felület is, az épületek és medencék környezete pedig virágokkal, évelőkkel, örökzöldekkel gondosan beültetett, mely folyamatos ápolást és gondozást igényel szépségének megtartására. Ugyanígy sok növény található a fürdő zárt tereiben is, melyek gondozása a speciális klíma miatt ugyancsak nagy feladat. A kertész gyakornokok tevékenysége a strandszezon idején és azon kívül eltérő, a program keretében ezeket a feladatokat sajátítják el. Strandszezonban a füves területek folyamatos nyírása, locsolása, sövények nyírása, a fák sérült ágainak eltávolítása, egynyári virágok ültetése, a meglévő kerti – virágos és évelő – növények ápolása a fő feladat, strandszezonon kívül pedig a cserepes növények gondozása, a strand dézsás növényeinek átteleltetése.

A pályázat a gyakornoki feladatok ellátásához eszközbeszerzésre is lehetőséget biztosít, így a Várkertfürdő két olajsütőt, pohármosogató gépet, melegen tartót és két nagyméretű fazekat vásárol a büfés tevékenységekhez; a kertészeti munkákhoz pedig forgókefével is ellátott fűnyírótraktort, utánfutót, hótoló lapot és gyalogkíséretű padlótisztítót szerez be.